Dobre vijesti za Dinamo: Najbolji igrač Milana Leao vjerovatno propušta utakmicu na Maksimiru

VAŽNA UTAKMICA

FOTO: REUTERSPIX

Naredni protivnik Dinama u Ligi prvaka AC Milan danas je slavio ubjedljivu pobjedu u Serie A nad Monzom rezultatom 4:1. Jedan od strijelaca bio je i Rafael Leao koji je u igru ušao u 60. minuti umjesto Ante Rebića.

No, sve bi bilo kako treba da se Leao u nadoknadi vremena nije uhvatio za desno koljeno sa kojim je već i ranije imao problema.

Mediji u Italiji odmah su počeli sa pisanjem o mogućoj povredi najboljeg igrača Milana u ovoj ali i u prošloj sezoni. Tako su odmah svi prisutni mediji nakon utakmice pitali za stanje 23-godišnjeg krilnog igrača:

“Dobra pobjeda, dobra zbog atmosfere, no imamo velike posljedice. Koljeno ne izgleda dobro, natečeno je, a svi znamo kakve je imao probleme ranije (op. a. Leao). Vidjet ćemo još šta nam donose dani koji su pred nama, ali sigurno da će biti nekoliko promjena za utakmicu Lige prvaka koja nam je iznimno važna.” – rekao je nakon utakmice glavni trener Pioli.

Pored Rafaela Lea-a ni standardni golman Rossonera Mike Maignan također neće biti spreman za utakmicu na Maksimiru protiv Dinama gdje se očekuje pun stadion i dobra atmosfera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link