“Gdje god da sam, u Realu, Atleticu, Bayernu, svi pitaju samo ima li neki novi igrač u Dinamu za nas?”

NAJVEĆI KLUBOVI SVIJETA

FOTO: ANDY BARA

Trenutno je reprezentativna stanka u SuperSport 1. HNL.

Dinamo je vodeća momčad lige sa 9 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk.

Prednost modrog sastava mogla je biti i veća da Dinamo nije poražen na dva posljednja gostovanja kod Šibenika i Istre. Ipak, izabranici Ante Čačića u posljednjem kolu savladali su Rijeku, i tako na ovu pauzu otišli dosta mirno.

Sa druge strane i dalje je jedna od glavnih tema u medijima situacija u Dinamu, ali ona oko tko će voditi Dinamo, što i kako dalje, odnosno je li Dario Šimić pravi za ulazak u Upravu.

Da situacija nije dobra rekao je i jedan od najvećih nogometnih menadžera Andy Bara, koji je komentirao da mu nije jasno što i kako se trenutno radi u Dinamu, u odnosu na ono što je bilo prethodnih godina.

Podsjećamo, Dinamo je u zadnjih nekoliko godina napravio najveće transfere u povijesti HNL-a. Navodimo primjere samo nekih: Modrić u Tottenham, Kovačić u Inter, Brozović u Inter, Pjaca u Juventus, Olmo u RB Leipzig, Gvardiol u RB Leipzig, Majer u Rennes, itd, itd ..

Transfera iz Dinama u najveće klubove Liga petice je sve manje, ali da kvalitet u trenutnom sastavu postoji je jasno. Tu prije svega mislimo na Josipa Šutala, stopera za kojeg već sada postoje ponude u iznosima od 15 do 20 milijuna eura.

Također, među prvim u izlogu su i Luka Ivanušec ali i Martin Baturina koji je ove sezone jedan od najboljih igrača Dinama, ali i kompletne lige. Ne trebamo zaboraviti ni Dominika Livakovića, ali ni Brunu Petkovića.

Tako je upravo Andy Bara gostovao u jednome podcastu u kojem je pričao o svim temama vezanim uz transfere Dinama, odnosno o tome da u Hrvatskoj mnogi nemaju svijest kako se modri klub kotira kod najvećih klubova svijeta:

“Vi to ne možete ni zamisliti. Ja gdje god se pojavim, u Realu, Atleticu, Bayernu, svi me pitaju ima li neki novi igrač u Dinamu za nas. Ali sve je to Dinamo stvorio sam, transferima, uspjehom u Europi, osvajanjem domaćeg prvenstva.”

Posljednji veliki transfer Dinama desio se ove zime kada je nakon sjajnog Svjetskog prvenstva u Kataru Maksimir napustio legenda kluba Mislav Oršić. Prema posljednjim informacijama Dinamo je za taj transfer zaradio 5.8 milijuna eura, uz mogućnost dodatnih bonusa (ostanak u Premiershipu).

Kompletan video gostovanja:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link