Guardiola pohvalio Dinamo: Tamo rade izvrstan posao, što potvrđuju Gvardiol i Kovačić

NAKON NOVOG TROFEJA

FOTO: Mike Egerton / PA

Manchester City je sinoć prvi put u svojoj povijesti osvojio UEFA Superkup. Ekipa koju predvodi najbolji trener na svijetu, Pep Guardiola, osvojila je novi trofej nakon što su na penale pobijedili Sevillu.

U redovima Cityja trenutno igraju dva hrvatska reprezentativca – Mateo Kovačić i Joško Gvardiol. Obojica su se ovog ljeta pridružila Manchester Cityju, koji je prošle sezone osvojio sva trostruku krunu.

Osvajanje Lige prvaka svakako je najveći uspjeh za Manchester City. Mateo Kovačić i Joško Gvardiol odigrali su cijelu utakmicu, dok je Kovačić bio siguran prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Ovo je sjajan početak sezone za hrvatski dvojac. Nažalost, bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji nastupa za Sevillu, nije uspio doći do trofeja Superkupa.

Na društvenim mrežama Cityjevi navijači izražavaju oduševljenje igrom Matea Kovačića, a isto tako vjeruju da će Joško Gvardiol biti veliko pojačanje u nastavku sezone.

Pep Guardiola je također bio zadovoljan igrom hrvatskih reprezentativaca, te je na press konferenciji nakon utakmice govorio o Dinamu, Mateu Kovačiću i Jošku Gvardiolu.

“Mateo je već dokazan u Engleskoj, Gvardiol je tek nedavno stigao i već ima snage za 90 minuta u finalu. Poznajem taj dio Europe, posebno Hrvatsku. Kovačić i Gvardiol su dokaz da se tamo dobro radi.”

Podsjećamo, Mateo Kovačić i Joško Gvardiol su proizašli iz Nogometne škole Dinama i obojica su igrali za prvi tim.

Kovačić je nakon nekoliko sezona u Dinamu nastavio karijeru u Interu, dok je Gvardiol nakon Dinama igrao u Njemačkoj, točnije u RB Leipzigu.

Copy link