Hajduk prodaje Vuškovića, ali on ostaje na Poljudu: Evo što je na kraju odlučio Pep Guardiola

OSTAJE NA POSUDBI

FOTO: TOM DUBRAVEC – CROPIX

Jučer je kao ‘bomba’ u medijima objavljena informacija da je Hajduk prihvatio ponudu Manchester Cityja za Luku Vuškovića, za iznos od 10+2 milijuna eura.

Tu informaciju objavili su skoro svi mediji u Hrvatsku, jer ne prodaje se jedan 16-godišnji igrač za te novce svaki dan.

A i mladi Luka Vušković je to svojim igrama i odnosom na terenu zaslužio.

Naime, Hajduk već neko vrijeme ima ponude i razgovore sa najvećim klubovima na svijetu.

U redu su bili Barcelona, Real Madrid, PSG, Manchester United, Manchester City ..

Ali, prema informacijama na kraju je City zajedno sa Pepom Guardiolom dostavio najbolju ponudu, kako novčanu tako i onu za samog Vuškovića.

Hajduk će ovim transferom zaraditi 10 milijuna + 2 milijuna kroz razne bonuse koje bi Luka Vušković kroz svoje igre donosio svom matičnom klubu.

No, da se vratimo na najbolju ponudu za Vuškovića.

Kako danas mediji u Engleskoj također pišu o novom velikom transferu Manchester Cityja, tako su objavili i informaciju da je Hajduk prihvatio ponudu, ali da će Luka Vušković ostati na jednogodišnjoj posudbi na Poljudu i narednu sezonu.

To je idealna situacija za sve tri strane.

Naime, City će tako dobiti na vremenu, Hajduk dobrog igrača u sastavu i dalje, a Vušković dodatno iskustvo igranja. Naravno, dodatno iskustvo bit će i nastup sa Hajdukom u kvalifikacijama za jedno od UEFA takmičenja.

Možemo reći da je ovo najbolja moguća opcija koju je Hajduk odabrao, i da bi se uz novce koje će od transfera zaraditi mogao konačno napasti Dinamo, i trofej prvaka države.

Da se još malo vratimo na Luku Vuškovića.

16-godišnji defanzivac je svoj debi imao upravo protiv Dinama na Maksimiru. Nažalost, tu je utakmicu Hajduk uvjerljivo poražen, ali je Vušković i u svim narednim utakmicama zadobio povjerenje glavnog trenera Ivana Leke.

Uz to, dodajmo i da je Vušković odmah u narednoj utakmici nakon Dinama, u kupu protiv Osijeka sjajno pogodio za vodstvo Hajduka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link