HAJDUK ŽESTOKO OŠTEĆEN! Situacija prije penala i crvenog kartona prošla ispod radara

DOSTA POLEMIKE

FOTO: HINA

Dva dana nakon utakmice Gorica – Hajduk i dalje se mnogo toga piše i govori vezano uz glavnog sudca tog meča Darija Bela i njegovih pomoćnika na terenu te u VAR sobi.

Ono što možemo reći jest da je u prvom planu situacija s početka drugog poluvremena, kada je Bel uz dosuđeni penal za Splićane pokazao i izravni crveni karton Moussi Wagueu.

Iz Gorice su jasno govorili poslije utakmice, odnosno trener Igor Angelovski je između ostalog i rekao:

“U redu, penal, ali zašto crveni karton? To je za žuti, ma nikako za crveni karton.”

No, koliko god se pričalo o svim spomenutim situacijama, toliko je jedna prošla ispod radara, a s obzirom na kontekt itekako je bitna. U 28. minuti je Emir Sahiti bio u prodoru, koji je na kraju zaustavljen od strane Krešimira Krizmanića, stopera Gorice.

Sahiti je jednostavno bio nezaustavljiv za svoje čuvare pa tako i za Krizmanića koji je, uslijed nemogućnosti da igra s loptom, zaustavio krilnog napadača tako što ga je udario rukom u lice.

Situaciju pogledajte ispod:

Sudac Bel je ispravno dosudio slobodan udarac za Hajduk, ali Krizmanić je prošao bez žutog kartona koji bi mu bio – drugi. Naime, nekoliko minuta ranije Krizmanić je u jednoj kontri faulirao Stipu Biuka i već je imao žuti karton, što znači da bi mu eventualni žuti za ovo udaranje značio drugi odnosno crveni karton.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link