Ivica Ivušić o potencijalnom transferu: Ja sam spreman, sve je sada na Osijeku!

ODLIČAN GOLMAN

FOTO: GETTY IMAGES

Najpouzdanija karika bijelo-plave momčadi bez ikakve je dvojbe vratar Ivica Ivušić.

Dakako, njegove kvalitetne i sigurne obrane nisu mogle, a ni prošle, nezapaženo.

Dapače, izbornik reprezentacije Hrvatske je za popularnog Ivušu imao osigurano mjesto u svom kadru za SP u Kataru iz kojeg se sa svojim izabranicima, a među njima jasno i Ivušićem, vratio s brončanom medaljom.

Onom medaljom koja je Hrvatsku definitivno uvrstila u vrh svjetskog nogometa potvrdivši konstantu vrijednosti Vatrenih.

Jedan od tih i takvih je i sjajni Osijekov čuvar mreže Ivica Ivušić.

Njemu su pripali čast i zadovoljstvo biti dio momčadi u onom njenom dijelu u kojem je s klupe za pričuve i kao igrač, kao sastavni dio i član reprezentacije, ali i kao navijač strepio nad svakim potezom onih na igralištu. Ali, nije mu žao, ma nema za čim ni zašto žaliti.

“Ne, stvarno ne. Ponosan sam i sretan što sam bio dio ove priče, najljepše priče. Dominik Livaković je bio broj jedan, a svi su vidjeli branio je odlično, najbolje od svih vratara na SP. Stvarno je imao i odradio turnir iz snova. Svatko od nas u nogometu, poglavito nas golmana sanja tako nešto. Presretan sam zbog svega, a i zbog Livija posebno (Livakovića o.p.)”, kazao je Ivica Ivušić.

Žal za neigranjem u finalu, nakon Rusije drugi puta na SP uzastopce, a i pokušaj osvajanje najsjajnijeg odličja ipak nisu ostvarenja kojima su se naši reprezentativci nadali.

“Tako se dogodilo i tako je, izgleda moralo biti. Ali i ova bronca je ogroman uspjeh, zaslužili smo je”, naglašava Ivušić.

Tko zna što bi bilo da onaj talijanski sudac nije olako poklonio Argentini jedanaesterac u četvrtfinalu.

“Da, baš tako tko zna, ali tako je kako je. Makar, moram to reći siguran sam da prekršaja Livakovića za tu kaznu nije bilo. On je, kako to čine svi vratari, išao ka lopti, došao do nje, a onda je došlo do sudara s Argentincem, to je za mene bio prekršaj nad Livijem, a ne kazneni udarac. No, dosuđen je i tu je kraj priče, bilo i prošlo i ispraviti se ne može”, sa žaljenjem ističe Ivušić.

Sada je za njega nastupilo vrijeme odmora. Jasno zasluženog odmora.

“Duga je bila ova sezona, od domaćeg natjecanja do ovog sudjelovanja na SP. Trener Poms mi je dao dane predaha pa ću se suigračima priključiti prvog dana naših priprema u Umagu 2. siječnja. Do tada ću se odmoriti i spreman dočekati napore za novu sezonu”, kazao je Ivušić.

Ne zna se s kakvim će kadrom i kojim snagama Osijek ući u nastavak prvenstvene utrke. Puno je priča o mogućem odlasku Laszla Kleinheislera, Diona Drene Belje, Ramona Miereza…

“Ne znam što bih rekao ni što se događa. Moje je mišljenje kako nije dobar posao puštati, prodati, najbolje igrače. Ne znam što se događa ni što će se doista dogoditi, nikog ne bih htio uvrijediti, valjda ljudi koji vode klub znaju što je najbolje za Osijek za sve nas”, izjavio je Ivušić.

A i o vašem se mogućem odlasku iz Gradskog vrta nerijetko priča. Sad kada ste i član brončane generacije Vatrenih i više nego ranije.

“Vjerujte mi, ništa ne znam. Nitko mi ništa službeno ne govori iako ponešto načujem. Priznati pak moram da nekako osjećam blagi pritisak ili da tako kažem želju Uprave kluba da i ja nađem neki transfer. Za sada od toga nema ništa, ali ako dođe neka prava ponuda, ona koja bi zadovoljila i klub i mene sve je moguće. U svakom slučaju moj je plan, moja je želja ostati u Osijeku u prvom redu, a tko zna što se može zbiti. Sam ništa ne forsiram, nikamo mi se ne žuri pa ni ne ide. Još želim biti dio bijelo-plave momčadi i zajedno s suigračima našim navijačima donijeti puno radosti”, zaključio je Ivušić.

IZVOR: SPORTSKE NOVOSTI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link