Iz Hajduka ogorčeni: Prekršaj nad Markom Livajom trebao je biti kazneni udarac apsolutno!

NOVE POGREŠKE

FOTO: ANTE CIZMIC – CROPIX

Izjednačenje nije “mirisalo”, nije Dinamo toliko snažno pritisnuo, međutim bila je dovoljna i jedna pogreška Awaziema da se Pajač odluči za kazneni udarac. Petković je sigurnom realizacijom vratio Dinamo u comfort zonu, priuštio je Modrima ugodnu situaciju, a Karoglana natjerao na razmišljanje kojim putem do pobjede.

Koliko je Dinamo bio inferioran u prvom dijelu, toliko je Hajduk imao podređenu ulogu u nastavku. Bez udarca prema vratima (dva prema golu) s posjedom od 31%. Brojke su jasne, Hajduk je u drugom dijelu izgubio moć i to ga je koštalo pobjede.

No, iz Hajduka mogu biti bijesni i na to imaju apsolutno pravo.

Naime, u 22. minuti prilikom jednog centaršuta došlo je do kontakta između Marka Livaje i Josipa Šutala, a napadač i kapiten Bijelih u ovome meču završio je na podu. Odmah su uslijedili prigovori, a glavni sudac Igor Pajač pokazao je da se igra dalje.

VAR se jeste uključio, ali samo na kratko, kazavši kako nema elemenata za kazneni udarac. Ipak, treba pogledati i penal za Dinamo, koji je sviran, pa možemo slobodno reći nakon indentičnog prekršaja Awaziema nad Brunom Petkovićem.

Iz Hajduka se još jedanput pitaju, je li Igor Pajač trebao suditi kazneni udarac u 22. minuti, i je li Igor Pajač na kraju dosudio ispravan kazneni udarac za Dinamo u 72. minuti utakmice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link