Legenda Belgija: Hrvati su odlični, u napadu imaju igrača koji jednostavno osjeća gol

LEGENDA BELGIJE

FOTO: CDN IMAGES

Hrvatska nogometna reprezentacija danas igra svoju posljednju utakmicu u skupini, a protivnik je Belgija.

Dok sa jedne strane Vatreni ovu utakmicu dočekuju u dobroj atmosferi, pobjedničkoj, sa druge strane pravi potres dešava se u Belgiji. Naime, skoro je objavljeno da je došlo do verbalnog ali i fizičkog sukoba u svlačionici nakon što je Kevin De Bruyne jasno kritikovao svoje suigrače iz defanzivne linije.

No, Hrvatska treba biti oprezna, ipak je Belgija jedna iskusna ekipa i još uvijek sastavljena od sjajnih individualaca koji u svakom trenutku mogu preokrenuti utakmicu.

U Belgiji je ova utakmica biti ili ne biti, s obzirom da im igra samo pobjeda, dok je Vatrenima dovoljan i bod za prolazak dalje.

Sinoć je u jednoj emisiji na televiziji Belgije gostovao i legendarni kapiten ove reprezentacije Vincent Kompany, koji je u Rusiji 2018. odigrao svoje posljednje Svjetsko prvenstvo.

On je pričao o svim problemima koji se dešavaju u svlačionici Belgijske reprezentacije, a tom je prilikom prokomentirao i utakmicu sa Hrvatskom:

“Hrvati su odlična momčad, što su pokazali i u Rusiji. Mala zemlja, ali sa ogromnim talentom. Kada uz to još imate igrače poput Luke Modrića, Marcela Brozovića i Matea Kovačića onda vam je sve jasno. Očekuje nas teška utakmica, svi znamo da ako ne damo 100% sebe, ne možemo mnogo očekivati.” – rekao je Kompany, a na pitanje voditelja gdje vidi najveću snagu Vatrenih, izjavio je sljedeće:

“Krilne pozicije. Tu imaju Ivana Perišića koji već dugo godina igra na vrlo visokom nivou. Svi se dobro poznaju, i to je prednost Hrvatske. Uz to, imaju nekoliko dobrih napadača, tu prije svega mislim na igrača sa brojem 14 (op. a. na ekranu se prikazivao gol Marka Livaje) koji jednostavno ima osjećaj za gol. Svjesno odvlači igrače na prvu stativu, kako bi svojim suigračima otvorio prostor iza.”

Vincent Kompany trenutno je na klupi Burnleya, a u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri nastupao je za Andrlecht, HSV i Manchester City.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link