Legenda Manchester Uniteda: Hrvati će se podignut, na klupi imaju sjajnog igrača

STRUČNI KOMENTAR

FOTO: BILD.DE

Engleska nogometna reprezentacija sinoć je odigrala 0:0 sa USA u okviru 2. kola Svjetskog prvenstva.

Mediji, kao i svi stručnjaci koji rade za televizije u Engleskoj razočarani su nastupom svojih ljubimaca na ovoj utakmici. Bez mnogo šansi, uz manjak energije, Englezi su ipak osvojili vrlo važan bod.

Jedan od onih koji je najviše kritizirao igru Engleske reprezentacije bio je legendarni igrač Manchester Uniteda – Rio Ferdinand:

“Nemam riječi. Bilo je mukotrpno za gledati, iskreno, glava me boli. Nismo imali ideju, naši igrači koji imaju ogroman talenat se guše na klupi. Nije mi jasno zbog čega je to tako? Ipak, bod je tu, idemo dalje, vjerovatno, ali ozbiljno trebamo promjeniti neke stvari.”

U nastavku emisije na jednoj od engleskih televizija bilo je govora i o svim utakmicama 1. kola, koje su donijele neka od iznenađenja, pa je tako Rio ostao iznenađen rezultatom Hrvatske:

“Za mene je iznenađenje rezultat Hrvatske reprezentacije koja je u Rusiji igrala odlično. Sjetimo se polufinala i preokreta protiv nas. Imaju močne igrače, na čelu sa Lukom Modrićem, Ivanom Perišićem i mladim Joškom Gvardiolom.” – pričao je Ferdinand, a onda se na iznenađenje svih dosjetio i Josipa Šutala:

“Hrvati imaju budućnost u mladim igračima. Tu je Gvardiol, ali ima i Sutalo (op. a. Šutalo) kojeg sam gledao protiv Chelsea, odličan mladi igrač, dobar prema naprijed iz zadnje linije, vjerujem da će uskoro zaigrati u jednoj od Liga petice.”

Podsjećamo, mnogo se pisalo o tome hoće li Šutalo početi prvu utakmicu protiv Maroka, ali ipak njegovo mjesto je zauzeo nešto iskusniji Dejan Lovren koji je također odradio dobru utakmicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link