Na Grbavici rade odličan posao: Sve ponude za Santosa i Hodžića odbijene, Brazilac oduševljen

POZITIVNA STVAR

FOTO: SPORT1.BA

Fudbalski klub Željezničar odigrat će u subotu od 17 sati na stadionu Grbavica posljednji domaći susret ove godine u okviru M:TEL Premijer lige BiH. Tako će Plavi spustiti zastor na prvi dio sezone koji je veoma uspješan kada pogledamo kroz šta je sve klub prolazio.

Popularna navijačka grupa Manijaci proslavit će svoj 35. rođendan i nema sumnje da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta bez obzira što je sjeverna tribina zatvorena zbog kazne saveza.

Podsjećamo, Željezničar je ove sezone najgledaniji klub u Bosni i Hercegovini, a Plavi su čak i u top 3 u regionu pored Crvene Zvezde i Hajduka iz Splita.

No, ono što je pohvalno jest rad sadašnje Uprave kluba, sportskog direktora Samira Bekrića i glavnog trenera Edisa Mulalića. Željo je ponovno u vrhu, još uvijek nije tamo gdje apsolutno pripada a to je borba za prvaka, ali uz dobar i pošten rad sigurno da će i trofej prvaka države uskoro biti vraćen na Grbavicu.

Željezničar ove sezone u svojim redovima ima nekoliko sjajnih igrača koji su već skrenuli pozornost na sebe inozemnih klubova, a tu prije svega mislimo na Santosa, Amoaha, Hodžića i Amara Drinu koji je definitivno otkrivenje na stoperskoj poziciji.

Moderan defanzivac, odličan u duel igri, čitanju, bez većeg straha da iznese loptu prema naprijed kada osjeti da za to ima prostora. Sigurno da će u nastavku sezone, uz Edina Cocalića još mnogo toga naučiti.

Pored Drine, najviše interesovanja bilo je za Brazilca Santosa i povratnika u Premijer ligu – Armina Hodžića. Kako je naš portal saznao, Željezničar je odbio ponudu iz Švedske za možda i najboljeg igrača lige pored Nemanje Bilbije, jer ne žele kao u nekim ranijim i prethodnim godinama rasprodavati sve na prvu, odnosno za siću.

Pored Hodžića dosta klubova želi Santosa koji je u Željezničaru imao nekoliko velikih utakmica gdje protivnici jednostavno nisu imali riješenje za njegovu brzinu i igru 1 na 1.

Sam Santos je u jednom intervju prije nekoliko dana za TVS istakao da je sretan na Grbavici, da ga jednostavno navijači Plavih iz dana u dan podižu i da će raditi sve u dogovoru sa ljudima iz kluba kada je u pitanju njegov transfer.

Kako kaže, i prije dolaska na Grbavicu imao je dosta unosnijih financijskih ponuda ali atmosfera i veličina kluba privukli su ga na dolazak u Željezničar.

Tu dosta zahvala pripada i sportskom direktoru Samiru Bekriću koji od preuzimanja navedene pozicije zaista radi odličan posao kada je u pitanju selekcija igrača za dovođenje.

Sigurno da je ovo jedan dobar put i primjer kako jedan klub veličine Željezničara treba raditi, jer svi znamo šta se dešavalo u prethodnim sezonama kada su Plavi bili poput ‘bankomata’ za pojedine igrače, koji su odmah poslije jedne veće krize napuštali klub i pokretali sudske postupke za naplatu novca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link