Najplaćeniji stoper svijeta: Real Madrid šalje ponudu od 100 milijuna za Joška Gvardiola

BUDUĆNOST HRVATSKE

FOTO: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacije odigrala je jučer svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Katru, a Vatreni su na otvaranju remizirali rezultatom 0:0 sa selekcijom Maroka.

Iako su u toj utakmici Vatreni imali neke šanse za postići pogodak, to se nije dogodilo i sigurno da izabranike Zlatka Dalića očekuje težak posao u naredne dvije utakmice (Kanada, Belgija).

Ono što može radovati Dalića jest igra u defanzivnom dijelu gdje su Lovren i mladi Joško Gvardiol odradili odličan posao, zajedno sa golmanom Dominikom Livakovićem.

Upravo se najviše priča o igri mladog 20-godišnjeg Joška Gvardiola, za kojeg je, prema posljednjim informacijama zainteresovan Real Madrid u kojem trenutno nastupa i kapiten Hrvatske reprezentacije – Luka Modrić.

Kako navode pojedini mediji u Španjolskoj, ljudi iz Reala na čelu sa predsjednikom Perezom spremni su ponuditi 100 milijuna eura za stopera Hrvatske reprezentacije i igrača RB Leipziga. Tako bi Joško Gvardiol postao najskuplji stoper svijeta, sa samo 20 godina života.

Sigurno pohvala i Dinamu koji je još jednoga igrača proizveo za najbolje klubove svijeta, a u kasu Modrih tako bi mogla ‘kanuti’ još jedna velika financijska injekcija s obzirom da imaju pravo na 20% od narednog transfera.

Podsjećamo, Gvardiol je prethodnog ljeta bio blizu transfera u Chelsea ali je RB Leipzig u posljednji trenutak stopirao transfer i potpisao novi ugovor sa stoperom Hrvatske reprezentacije.

Mnogi mediji u svijetu, pogotovo oni u Engleskoj također su komentirali igru mladog Vatrenog jučer, a posebno je zadivljen njegovim nastupom bio engleski analitičar koji piše za ugledne The Athletic i Telegraph, JJ Bull.

“Joško Gvardiol je briljantan, Jedan je od najpribranijih stopera koje sam vidio do sada na ovom turniru, odlična težina i izbora dodavanja iz pozadine, brz je, uvijek se čini da je na pravoj poziciji. Snažan je i agresivan, a ima samo 20 godina…”, napisao je Bull na Twitteru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link