Najveći transfer u povijesti Hajduka: Luka Vušković na ljeto definitivno napušta Poljud?

ŽELJA PEP GUARDIOLE

FOTO: TOM DUBRAVEC – CROPIX

Hajduk na stolu ima nekoliko ponuda za Luku Vuškovića (16). Ugledni The Athletic piše da je Manchester City ponudio 12 milijuna eura – 10 fiksnih, te još dva kroz bonuse.

Vjerojatno su te brojke otprilike točne. Kao što je točna informacija da Hajduk ponudu za sada nije ni prihvatio.

Hajduk još uvijek samo skuplja ponude, a u redu za mladog dragulja jednako čvrsto stoji i PSG, kao i mnogi europski klubovi.

Međutim, kad se javi City i PSG, onda ostali imaju tek teoretske šanse. Milan je zimus ponudio sedam milijuna fiksno, dosta toga kroz bonuse, kao i postotak od sljedećeg transfera. I bio je glatko odbijen.

Hajduk nema zašto žuriti, Vušković do 1. srpnja ionako ne može otići s Poljuda, jer tada počinje ljetni prijelazni rok. Hajduk ne treba biti u panici da će City povući ponudu, jer se to neće dogoditi.

Veliki klubovi dobro znaju zašto nekoga žele i to je stav koji se ne može promijeniti preko noći. Hajduk je u poziciji da može “licitirati” do konca lipnja, pa i do konca kolovoza, kada se prijelazni rok zatvara.

Realno je stoga razmišljati da će Vušković na ljeto otići u inozemstvo. Za 10, 12 ili 15 milijuna eura. To su ponude kojima Hajduk ne može parirati.

U Hrvatskoj si takav luksuz može dozvoliti samo Dinamo. A Dinamo je takvu privilegiju stekao tako što je godinama transferirao igrače koji su tek zakoračili u seniorski nogomet (Kovačić, Brekalo, Sosa, Jedvaj, Halilović…).

Ne dogodi li se neki veliki obrat, Luka Vušković na jesen će biti igrač Manchester Cityja ili PSG-a. Njihovim budžetima za “igrače budućnosti” nitko ne može parirati, a Hajduk s Vuškovićem ima ugovor do ljeta 2026., što mu daje dovoljno prostora za bilo kakav manevar.

IZVOR: SPORTSKE NOVOSTI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link