Nakon što je spomenuo Jugoslaviju: Bruno Marić prijavio trenera Hajduka – Mislava Karoglana

NASTAVLJA SE

FOTO: JAKOV PRKIĆ – CROPIX

Bruno Marić prijavio je Mislava Karoglana, trenera Hajduka. Razlog je usporedba suđenja na utakmici Slaven Belupa i Hajduka sa “suđenjem u Jugoslaviji”. Nije se to svidjelo šefu Komisije za suce. Rekao je to javno na emisiji MaxSporta, a uz to je sada, kao i ranije Renea Pomsa i Zorana Zekića, prijavio disciplinskom sucu Alana Klakočeru, prenosi Slobodna Dalmacija.

„Čudna utakmica, imali smo maksimalnu kontrolu prvo poluvrijeme. Desio se taj prekid… Mislim da se sudac izgubio u tendencioznom suđenju. Malo je podsjećalo na Jugoslaviju u ono vrijeme“, rekao je Karoglan nakon utakmice, a nije dugo čekao na odgovor šefa sudaca:

“Gospodin Karoglan, pročitao sam negdje da je 82. godište i on sigurno nije gledao utakmice u Jugoslaviji. Ova izjava govori samo o njemu. A nije mu bilo suđenje kao u Jugoslaviji kada je taj isti sudac donio pogrešnu odluku u korist Hajduku u 13. kolu na utakmicu protiv Varaždina? Tada nije došao na televiziju i to rekao. To je licemjerstvo. To je huškanje. Populističke izjave u kojima on traži alibi u sucima za ono što on nije dobro napravio. Kada je rekao da je stabilizirao ekipu prešavši u romb, neka to ranije napravi da stabilizira ekipu. I trebao je ostati poslije utakmice razgovarati s kolegom Zekićem, da uzme neki savjet. Bilo bi mu bolje nego da minorizira to što se dogodilo i naziva suce kao u bivšoj Jugoslaviji”, poručio mu je Marić dodavši kako je ovako nastupati kukavički.

Hajduk je stao u obranu svoga trenera, a uz to tražio i smjenu Brune Marića.

„Karoglanova izjava je u afektu, riječ ‘Jugoslavija’ je koristio kao metaforu. Ne moraš biti rođen u vremenu na koji se ta metafora odnosi da bi je koristio”, rekao je Jakobušić pa dodao:

„Što se tiče istupa Bruna Marića, nisam siguran je li ovo i stav Hrvatskog nogometnog saveza. On je izašao izvan svojih okvira i komentirao je stvari koje nisu u njegovoj domeni. Izdigao se iznad svoje funkcije. Ako je način na koji je to napravio ujedno i stav HNS-a, onda imamo puno veći problem.“

IZVOR: GERMANIJAK.HR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link