Nasljednik Marcela Brozovića: Niko Sigur uskoro u A reprezentaciji Hrvatske

POZICIJA ZADNJI VEZNI

FOTO: HAJDUK SPLIT

Zlatko Dalić je prije nekoliko dana objavio popis igrača na koje računa za duele protiv Latvije i Armenije.

Na tom popisu nije bilo Marka Livaje, najboljeg igrača Hrvatske nogometne lige.

Zbog velikog broja upita i rasprava o situaciji s Livajom, Dalić se oglasio na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

Izjavu s te stranice prenosimo u cijelosti.

Uvažavajući velik broj medijskih upita, izbornik Dalić je objasnio zašto nije pozvao Marka Livaju za utakmice protiv Latvije i Armenije:

“Nakon lipanjskog incidenta na Rujevici i Markovog napuštanja reprezentacije, smatrao sam da je najmudrije, kako za reprezentaciju tako i za Marka, da ga poštedim u ovoj akciji. Znamo da smo kažnjeni od strane UEFA-e te bi bilo kakav mogući incident mogao rezultirati kaznom da protiv Turske igramo bez gledatelja. Stoga smatram da je, uzimajući sve te okolnosti u obzir, ovo razumna odluka.”

“Kao što sam naglasio još u lipnju, vrata reprezentacije ostaju otvorena za Marka. Nakon rujanske akcije razgovarat ću s Markom o njegovom statusu, jer on ima svoje mjesto u reprezentaciji i želimo da se u njoj osjeća ugodno, kao i svaki reprezentativac”, poručio je izbornik Dalić.

Podsjetimo, Marko Livaja nije sudjelovao u završnici Lige nacija, na kojoj je Hrvatska osvojila drugo mjesto.

Razlog? Sukob na jednom od treninga reprezentacije na Rujevici, pri čemu je Livaja bio meta neugodnih psovki navijača s tribine.

No, vratimo se na početak i novi popis Zlatka Dalića za rujanske utakmice.

Na popisu se također pojavilo nekoliko iznenađenja, a najveće je svakako Jakov Medić, koji je tu nakon samo dvije utakmice s Ajaxom.

Navijači Hajduka smatraju da bi novi popis Zlatka Dalića trebao uključiti barem jednog igrača iz splitskog kluba, a najviše se spominju imena golmana Lučića te Zvonimira Šarlije i Daria Melnjaka.

Vijest koja će obradovati sve navijače Hajduka jest da Zlatko Dalić ozbiljno prati Niku Sigura, trenutnog člana U-21 reprezentacije koji je u ovoj sezoni na poziciji zadnjeg veznog odigrao izvanredno.

Dalić zajedno sa svojim pomoćnicima Sigura vidi kao potencijalnog nasljednika Marcela Brozovića, koji postupno stari, a nije jednostavno pratiti vrhunski nogomet svih 90 minuta.

Sigur redovito nastupa u prvom sastavu pod Ivanom Lekom, a uskoro bi se mogao naći i u A reprezentaciji Hrvatske.

19-godišnji zadnji vezni Hajduka ove je sezone odigrao 4 službene utakmice, uz jednu asistenciju.

Osim toga, sa Hajdukom je osvojio Kup u prošloj sezoni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link