Ne stišava se situacija poslije derbija: Marko Livaja je zbog udaranja Dine Perića zaslužio crveni karton

NOVA SITUACIJA

FOTO: GOL.HR – PIXSELL

Hajduk i Dinamo odigrali su ovoga petka derbi na Poljudu pred nešto više od 30 tisuća navijača. Rezultat utakmice bio je 1:1 a strijelci su bili Marko Livaja i Bruno Petković.

No, ponovno u centru pozornosti bio je Igor Pajač – glavni sudac meča.

On je napravio nekoliko pogrešaka pa je tako prilikom jednog kornera za Modru ekipu propustio svirati kazneni udarac zbog prekršaja nad Dinom Perićem od strane Josipa Eleza. Ipak, to nije sve jer se danima premotavaju sve sporne situacije.

Danas je još jedna snimka objavljena na kojoj se jasno vidi kako kapiten Hajduka Marko Livaja u jednom duelu vrlo svjesno, možemo reći namjerno udara laktom Dinu Perića koji je nakon toga završio na travi.

Pajač je u toj situaciji potpuno krivo reagirao, odnosno samo je dao upozorenje i jednom i drugom nogometašu što nije prema pravilima. Jasno je svima, da lakat u današnjem nogometu nije dozvoljen, i da se svako udaranjem istim kažnjava minimalno žutim kartonom, a u težim slučajevima i crvenim.

Podsjećamo, Marko Livaja ima dva žuta kartona i naredni žuti karton značit će suspenziju reprezentativca Hrvatske na minimalno 1 utakmicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link