Nova pogreška Uprave Hajduka: Red Bull Salzubrg želi Ljubičića, ali sav novac od prodaje ide LASK-u!

PRVI STRIJELAC

FOTO: KICKER

Posuđeni napadač Hajduka Marin Ljubičić ostvario je prošlog vikenda najbolji učinak među hrvatskim nogometašima koji nastupaju u 10 najboljih europskih nogometnih liga.

Skauti koji su bili na utakmici mogli su Ljubičićevo ime podvući već u 40 minuta, te u poluvremenu napustiti utakmicu. Pokazao im je sve.

Danas u LASK-u zadovoljno trljaju ruke. Hajduk im je posudio igrača koji je u nekoliko tjedana nadmašio sve moguće prognoze. Centarfori su uvijek najtraženija roba na tržištu, a posebno su to posljednjih godina jer ih je debelo premalo za ono što tržište treba i traži.

Nastavi li Ljubičić makar pristojno zabijati do kraja sezone, jasno je da će LASK biti obasut s bogatim ponudama za mladog napadača. Kažemo LASK jer austrijski prvoligaš je taj koji u svojim rukama drži ključeve Ljubičićeve budućnosti. Do kraja sezone LASK ima pravo aktivirati klauzulu vrijednu dva i pol milijuna eura i Ljubičić će biti njihov igrač.

Danas se ‘pak u austrijskim medijima pojavila informacija da učesnik Lige prvaka i prvak Austrije Red Bull Salzubrg već duže vrijeme prati nastupe Ljubičića, i da su već na zimu spremni poslati zvaničnu ponudu.

Sporna je otkupna klauzula za koju su se Austrijanci uspjeli izboriti. Naravno da su štitili svoj interes kad su je nametnuli Hajduku, jer zašto bi forsirali igrača od kojeg ne mogu imati i financijske koristi? A Hajduk se očito nije uspio izboriti za klauzulu veću od 2,5 milijuna eura, koja se danas čini debelo nedostatna za ono što Ljubičić pruža na terenu.

IZVOR: SPORTSKE NOVOSTI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link