Od ove cifre boli glava: Dinamo u narednih 6 mjeseci postaje ubjedljivo najbogatiji klub u regiji

OGROMNE BROJKE

FOTO: GETTY IMAGES

Svjetsko prvenstvo došlo je do samog kraja.

U finalu će igrati Argentina i Francuska, a u borbi za treće mjesto je Hrvatska i Maroko. Tako će izabranici Zlatka Dalića imati priliku osvojiti ponovno jednu od medalja, nakon što su to uradili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Ovo prvenstvo donijelo je neke nove junake, tu prije svega mislimo na Dominika Livakovića, te Joška Gvardiola uz Brunu Petkovića koji je postigao gol za 1:1 protiv Brazila pred sami kraj utakmice.

Uz to, treba dodati i asistenciju Mislava Oršića koji je još jedanput pokazao da zaslužuje više minuta na terenu što nije čest slučaj na ovom Svjetskom prvenstvu.

Ono što može obradovati domaće klubove jest bonus koji će dobiti od FIFA za sve igrače koji su bili od početka do kraja turnira, a tu će ponovno najviše profitirati Dinamo. Iz Modrog sastava na ovom Svjetskom prvenstvu nastupilo je čak 5 nogometaša.

Pored toga u Dinamu zadovoljno trljaju ruke s obzirom na sve potencijalne transfere koji bi se mogli odviti ove zime, ali i na ljeto 2023. godine.

Prvi, i trenutno najtraženiji igrač Modre svlačionice jest Dominik Livaković koji je na ovom Svjetskom prvenstvu oduševio sve svojim odbranama protiv Japana, a onda i protiv Brazila u četvrtfinalu. Za njegove usluge bio je zainteresovan Bayern, ali čini se kako bi Livaković mogao put Engleske, točnije u Manchester United.

U Unitedu nisu zadovoljni nastupima 32-godišnjeg Davida De Gee a idealnu zamjenu vide u Livakoviću za kojeg su spremni platiti između 13 i 15 milijuna eura, točno onoliko koliko u Dinamu traže za svog reprezentativnog čuvara mreže.

Pored Livakovića, tu su ponude za Josipa Šutala, te Mislava Oršića.

Od ranije je poznato da je RB Leipzig spreman ponuditi do 18 milijuna eura za Šutala uz 20% od narednog transfera. Uz to, nakon utakmice sa Brazilom klub iz Saudijske Arabije ozbiljno je zagrizao za Mislava Oršića. Spominje se da bi Oršić u Saudijskoj Arabiji mogao zarađivati između 800 i 1 milijun eura godišnje, dok bi Dinamu pripalo nešto više od 9 milijuna eura.

Neće biti iznenađenje ukoliko Dinamo ove zime naparavi još poneki izlazni transfer koji bi dodatno napunio kasu Modrog kluba.

Ono što također raduje ljude u klubu jest eventualna prodaja Joška Gvardiola, za kojeg je trenutno najviše ponudio Manchester City (op. a. 110 milijuna eura) od čega bi Dinamu pripalo 20% – točnije 22 milijuna eura.

Ne treba zaboraviti i opcije da Dinamo također od narednih transfera Danija Olma i Lovre Majera također ima 15, odnosno 20%. Uz to, klub iz Maksimira trenutno je vodeća momčad prvenstva i sve su prilike da će sastav Ante Čačića ponovno igrati Ligu prvaka što donosi još 25 milijuna eura zarade.

Kada sve zbrojimo, odnosno transfere i eventualno igranje Lige prvaka naredne sezone Dinamo bi mogao biti bogatiji za nešto više od 90 milijuna eura, te bi time definitivno postao najbogatiji klub u regiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link