“Odlazak iz Hajduka? Olakšanje, ja sam tražio da odem, a Kramarić? Svi znamo kakvi su napadači.”

TRENUTNO IGRA U AUSTRIJI

FOTO: HNK HAJDUK SPLIT

Marin Ljubičić će s hrvatskom U-21 reprezentacijom sutra odigrati prijateljski susret s Engleskom na Craven Cottageu.

Ljubičić je ove sezone za LASK iz Linza nastupio 18 puta i zabio fenomenalnih 11 golova. U intervjuu za tportal otkrio je kako se snašao u Austriji.

“Imao sam početak iz snova. Došao sam u novi klub, malo sam se opustio, dobio i povjerenje. Uz taj početni adrenalin, htio sam se iskazati i dokazati. I sve je išlo odlično do crvenog kartona, koji sam napravio baš glupo. Tada nisam igrao tri utakmice i to me dosta vratilo jer skoro mjesec dana nisam igrao. Tu je stalo moje zabijanje. A mogu reći da je i ekipa malo popustila. Naravno, i ja skupa s njima. Nedavno sam bio i bolestan desetak dana, pa nisam igrao. Ali eto, sada sam u dvije utakmice ušao kao zamjena i zabio dva gola. Tako da sam sada sretniji, mirniji i zadovoljniji.”

Odlazak iz Hajduka je bilo olakšanje…

“Da, mogu tako reći. Jednostavno, ja sam sâm tražio da odem, barem na posudbu. U to vrijeme transfer nije bio realan, jer nisam ni igrao. I kad bih igrao, nisam dobro igrao. I zato nije bilo realno da me netko kupi. Najrealnija je bila stvar posudba s otkupom. Naravno, nije mi uopće bilo jednostavno otići jer sam 11 godina igrač Hajduka. Ali za mene je to bila bolja opcija. Morao sam gledati sebe.”

Uskoro slijedi Europsko prvenstvo za reprezentaciju koju vodi Igor Bišćan, Hrvatska je u skupini s Ukrajinom, Rumunjskom i Španjolskom.

“Sigurno je Španjolska favorit na papiru za osvajanje skupine. Ukrajina, koja je sada dobila Dansku, a koju smo mi jedva prošli u dodatnim kvalifikacijama, navodno će uzimati i igrače iz A reprezentacije. Spominje se čak i Mudrik. Dakle jako im važno dokazati se na takvom turniru. Bit će borba za drugo mjesto u skupini. Naravno, mu želimo proći skupinu, pa ćemo vidjeti što Bog da. Ali prvi cilj je otići i nametnuti se.”

Dotaknuo se i utakmice Hrvatske i Walesa, odnosno situacije kada je Andrej Kramarić mogao dodati Perišiću jednu loptu, no odlučio je pucati.

2Dobro pitanje. Kramarić je napadač. I svi mi znamo da je on u tom trenutku htio najbolje i svi smo svjesni koliko je pridonio reprezentaciji. Znamo kakvi su napadači. Oni su fokusirani na to kako zabiti.” – rekao je.

IZVOR: SPORT KLUB HRVATSKA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link