Odlična atmosfera na Grbavici: Željezničar ima priliku ponovno zaraditi ogroman novac

PLAVI SA GRBAVICE

FOTO: SCSPORT.BA

Fudbalski klub Željezničar u nedjelju će od 19 sati i 30 minuta na stadionu Grbavica ugostiti Borac iz Banja Luke.

Zasigurno derbi kola kada uzmemo veličine kluba, kao i trenutne pozicije na tabeli. Naime, Željezničar je trenutno trećeplasirana ekipa, dok je Borac četvrtoplasirana ekipa na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi sa Grbavice su u posljednjoj utakmici savladali Tuzlu City u gostima rezultatom 1:2 i tako nastavili sa dobrim rezultatima u ovoj sezoni. Na početku mnogi nisu vidjeli Želju u vrhu tabele, ali Edis Mulalić zajedno sa svojim pomočnicima radi odličan posao i možemo reći da su Plavi najveće iznenađenje uz Široki.

Iako su financijski problemi još uvijek prisutni, Uprava kluba također radi odličan posao, te je dosta dugova riješeno, odnosno isplaćeno. Tu naravno treba spomenuti i navijače Željezničara, koji svakodnevno bodre klub, pa je tako stadion Grbavica i ove sezone ubjedljivo najposjećeniji stadion u Bosni i Hercegovini.

Uz to, Grbavica je treći najposjećeniji stadion u regionu. Tu prednjači Hajduk, a zatim Crvena Zvezda iza koje je odmah Željezničar sa prosjekom od 7500 gledatelja po utakmici.

Velika euforija vlada oko kluba pa se tako očekuje veliki broj gledatelja i na utakmici sa Borcem iz Banja Luke, a iz Željezničara su prije nekoliko dana objavili informaciju da se za ovaj meč štampa maksimalan broj ulaznica (nešto više od 13.000).

Tako bi u kasu Plavih sa Grbavice ponovno mogla leći lijepa svota novca koja bi ljudima iz kluba dosta pomogla oko narednih isplata dugova, plaća i svega ostalog što jedan klub zahtjeva za uspješno poslovanje.

Danas su na zvaničnoj stranici Željezničara objavljene i cijene ulaznica: Jug 5 KM, Sjever 8 KM, Istok 10 KM I Zapad 20 KM. Tako bi prema izračunu Željezničar u nedjelju mogao zaraditi preko 100.000 KM što je za trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini zaista mnogo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link