Osijek u potrazi za desnim bekom: Jedno od rješenje i bivši igrač Rijeke koji zna kako igrati u Hrvatskoj

ŠPEKULACIJE

FOTO: Press Qarabag

Nogometaši Osijeka već se uveliko pripremaju za nastavak sezone.

Sigurno da je ispred izabranika Rene Pomsa veliki zadatak, s obzirom da se u Kupu Hrvatske Osijek sastaje sa Hajdukom, dok je u prvenstvu Dinamo bodovno dosta pobjegao.

No, i pored kompletne situacije ljudi u Osijeku žele nastaviti graditi dobru i pozitivnu priču.

Naravno najviše se priča o novom stadionu koji se gradi u Osijeku, riječ je o Pampasu koji će biti prvi moderan stadion u Hrvatskoj poslije 10 godina.

Na PAMPASU će svoje domaće utakmice igrati NK Osijek, ali i reprezentacija Hrvatske koja je ponovno ostvarila veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu.

Ali da se vratimo malo na NK Osijek, i igrački kadar za nastavak sezone.

U posljednjih nekoliko dana najviše se piše i govori o eventualnom odlasku reprezentativca Mađarske – Laszlo Kleinheislera, ali i mladog napadača Belje za kojeg su zainteresovani mnogi inozemni klubovi.

Tako je jučer na portalu Sportskih novosti objavljena vijest da bi Kleinheisler mogao u Dinamo već ove zime, što je na kraju demantovano iz press službe Osijeka.

Istina je, da Laszlo ne želi potpisati novi ugovor, ali on je igrač Osijeka do ljeta i tako bi trebalo ostati, naravno ukoliko ne stigne neka financijska ponuda koja bi klub zadovoljila.

Pored toga, u klubu također razmišljaju i o novim pojačanjima.

Tu se spominjao Marko Pjaca, pa i Tonio Teklić, ali sve je na kraju završilo na raznim špekulacijama koje kruže oko kluba.

Danas ipak portali u Azerbejdžanu pišu i interesu Osijeka za nekadašnjeg desnog beka Rijeke – Marka Vešovića, i današnjeg člana Qarabaga.

Vešović već od prvog mjeseca Nove godine može potpuno slobodno pregovarati sa drugim klubovima, s obzirom da njegov ugovor sa Qarabagom vrijedi do ljeta 2023. godine.

FOTO: Vešović u dresu Rijeke

31-godišnji reprezentativac Crne Gore ima iskustvo igranja u Hrvatskoj, jer je u sezoni 2016/17 osvojio prvenstvo, ali i Kup Hrvatske kao igrač Rijeke.

Pored toga Marko Vešović je u svojoj karijeri osvajao tri puta prvenstvo Poljske, jedanput prvenstvo Srbije sa Crvenom Zvezdom, te posljednji trofej sa Qarabagom kao prvak Azerbejdžana.

On je ove sezone u Qarabagu upisao 25 nastupa, u kojima je postigao 2 gola i dodao 2 asistencije.

Prema popularnoj stranici Transfermarkt Marko Vešović trenutno vrijedi 600 tisuća eura, dok je u jednom periodu njegova vrijednost rasla i do 4 milijuna eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link