Osvajač pet Liga prvaka bio blizu Maksimira: Ispostavilo se da je preskup, prestar, i nezainteresovan?

IGRAČ OLYMPIACOSA

FOTO: OLYMPIACOS.ORG

Dinamo Zagreb u nedjelju na Maksimiru dočekuje neugodni Varaždin, ekipu koja je ove sezone uspjela jedino osvojiti bodove protiv Modrih, kada je u pitanju domaće prvenstvo.

Sigurno da bi Dinamo mogao biti umoran, s obzirom da je samo prije nekoliko dana igrao veoma važan meč sa RB Salzburgom u okviru 4. kola Lige PRVAKA. Rezultat 1:1 ostavio je nadu ekipi koju sa klupe vodi Ante Čačić da mogu i na proljeće igrati jedno od europskih takmičenja.

No, da se vratimo na temu, odnosno na pojačanja koja su Modri ciljali prije početka same sezone. Danas je u medijima iz Hrvatske osvanula jedna, pa možemo reći i bombastična vijest da je Marcelo Viera bio blizu dolaska na Maksimir kao slobodan igrač.

Prema posljednjim informacijama, sada već nekadašnji igrač Real Madrida, osvajač pet Liga prvaka, uz mnoštvo drugih trofeja bio je ponuđen upravi Dinama kao pojačanje za lijevu stranu sa kojom Modri zastvarno imaju problema.

Do realizacije posla nije došlo prije svega jer Dinamo nije bio toliko zagrijan, odnosno zainteresovan s obzirom da su potraživanja Marcela velika, a i pored toga njegove godine ne mogu garantovat da bi pružao barem 60% onoga što je pružao u dresu Real Madrida.

Pored toga, kako prenose mediji u Hrvatskoj – Marcelo također nije bio zainteresovan za dolazak u Dinamo, iz kojeg razloga još uvijek nije poznato. Danas je popularni Brazilac igrač grčkog Olympiacosa koji ove sezone i ne igra baš za pohvalu, što tamošnji domaći navijači itekako zamjeru igračima svog kluba.

Službene potvrde iz Dinama o ovoj situaciji nije bilo, tako da sve ostaje na špekulacijama kojih je sve više u današanjem svijetu nogometa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link