Pravi spektakl na Grbavici krajem mjeseca: Željezničaru u goste dolazi velikan iz Turske

USKORO I POTVRDA

FOTO: NAVIJAČI GRBAVICA

Za sedam dana počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru, a samim tim i pauza u mnogim ligama, uključujući i Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Kada su naši klubovi u pitanju, niko neće slati igrača na Svjetsko prvenstvo, pa će se aktivno krenuti s pripremama za proljetni dio sezone, a FK Željezničar je, kako saznajemo, dogovorio sjajan prijateljski susret.

Kako nezvanično saznajemo, na Grbavici bi se krajem novembra mjeseca trebala odigrati prijateljska utakmica između Željezničara i Konyaspora.

Nezvanično, ekspedicija Konyaspora bi 28. novembra trebala stići u glavni grad Bosne i Hercegovine, a utakmica bi se igrala dan kasnije.

Definitivno će ta utakmica, za koju se još uvijek čeka zvanična potvrda, privući mnogo pažnje i možemo očekivati Grbavicu ispunjenu do posljednjeg mjesta.

FOTO: GETTY IMAGES

Također, susret će biti posebno emotivan i za dva bh. reprezentativca koji su članovi Konyaspora, a radi se naravno Ibrahimu Šehiću i Amiru Hadžiahmetoviću.

Obojica su djeca Željezničara i iz ovog kluba su se vinuli put Turske i krenuli graditi karijere.

Šehić je Željezničar napustio u ljeto 2011. godine kada je otišao u Mersin, da i nakon toga još nastupao za Qarabag u Azerbejdžanu, te Erzurumspor i Konyaspor u Turskoj.

Što se tiče Hadžiahmetovića, ovaj veznjak je u februaru 2016. godine za 500 hiljada eura prešao u Konyaspor gdje se do današnjeg dana etablirao u jednog od najboljih veznjaka turske Superlige.

Obojica su i reprezentativci Bosne i Hercegovine. Šehić je na golu Zmajeva stojao 45 puta, dok je Hadžiahmetović upisao 21 nastup.

Što se tiče Željezničara, do kraja polusezone imaju odigrati utakmicu 19. kola protiv Posušja i to 19. decembra na Grbavici.

Trenutno je tim Edisa Mulalića na četvrtom mjestu prvenstvene tabele s 28 bodova, dva manje od Borca i po pet od Zrinjskog i Širokog Brijega.

Također, potvrđeno je da će 23. novembra igrati prijateljsku utakmicu protiv makedonskog Vardara.

PREUZETO: SPORTSPORT.BA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link