Prema ocjenama Svjetskih medija: Milan Borjan najlošiji golman Svjetskog prvenstva!

NAJLOŠIJI GOLMAN

FOTO: KURIER

Prva runda takmičenja Svjetskog prvenstva uskoro se završava.

Danas je na rasporedu posljednjih nekoliko utakmica, u kojima se također reprezentacija Srbije sastaje sa Švicarskom. Ta će utakmica odlučivati direktno ko ide dalje, a ko ne.

Vrlo teška i zahtjevna utakmica očekuje izabranike Dragana Stojkovića, koji su u posljednje dvije utakmice osvojili samo bod, protiv Kameruna (3:3). Sa druge strane, Švicarska ima jednu pobjedu, također protiv Kameruna (1:0).

No, da se malo vratimo na ostale igrače iz domaćeg prvenstva Srbije koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu.

Tu prije svega mislimo na Milana Borjana, koji je čuvao mrežu reprezentacije Kanade. Na kraju se golman Crvene Zvezde nije proslavio. On je prema ocjenama mnogih medija najlošiji čuvar mreže ovog prvenstva.

U tu ocjenu ulaze broj obrana, broj dodavanja, broj istrčavanja, broj primljenih golova, a u svim najbrojanim parametrima Milan Borjan se nalazi na dnu ljestvice.

Iako je golman Costa Rice primo najviše golova, on je pokazao neke druge kvalitete dok je Borjan radio dosta pogrešaka upravo na štetu svoje reprezentacije. To se moglo vidjeti i jučer na utakmici sa Marokom, kada je dva puta teško pogriješio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link