Reprezentativac Crne Gore na Koševu: Bordo ekipa dogovorila veliko pojačanje?

ŠPEKULACIJE

FOTO: FUTBOLINFO

Fudbalski klub Sarajevo još uvijek nije krenulo sa pripremama za nastavak sezone, koji će također biti turbulentan kao i prvi dio.

Podsjećamo, prije nekoliko tjedana za novog šefa stručnog štaba imenovan je Mirza Varešanović.

Njegovo imenovanje za glavnog trenera ekipe nije dobro sjelo najvatrenijim navijačima, odnosno grupi Horde Zla, koje su putem svojim profila na društvenim mrežama iznijeli svoj stav.

Oni su protiv novog trenera Mirze Varešanovića, kao i protiv direktorice Ajle koja svakodnevno putem svog Instagram profila blati i sramoti fudbalski klub Sarajevo.

No, ipak da se vratimo na igrački kadar koji je dosta oslabljen odlaskom nekoliko vrlo važnih igrača nakon završetka prvog – jesenjeg dijela prvenstva.

Ljudi zaduženi za transfere Bordo kluba spremili su nekoliko pojačanja za nastavak sezone.

Tako se u posljednjih nekoliko dana spominju mnoga imena, a jutros je objavljena informacija da je glavni čovjek kluba Ismir Mirvić dogovorio sve sa reprezentativcem Crne Gore – Markom Vešovićem.

Iako je Vešović još uvijek pod ugovorom sa Qarabagom, on bi uskoro treba potpisati sporazumni raskid ugovora sa klubom, pa bi tako na Koševo došao kao slobodan igrač.

Marko Vešović je u svojoj karijeri osvojio nekoliko trofeja, a sigurno da je nama najbliži onaj sa Rijekom, kada je konačno srušena dugotrajna dominacija Dinama u Hrvatskoj.

31-godišnji Marko Vešović može igrati na pozicijama desnog i lijevog beka, a po potrebi može dobro odigrati i na poziciji desnoga krila što je često igrao u Rijeci, u formaciji 3-5-2.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link