Rijeka traži pojačanja, ali i raskide ugovora: Halilović na izlaznim vratima, stiže stoperski par iz Dinama

DOSTA DEŠAVANJA

FOTO: PIXSELL

Prije nekoliko dana objavljena je vijest da je novi trener Rijeke Sergej Jakirović, čovjek koji je sa dosta uspjeha vodio do skoro ekipu Zrinjskog iz Mostara, a prije toga Maribor i Goricu.

Čovjek koji odlično poznaje HNL sigurno da će imati mnogo posla u klubu koji je prvi dio sezone završio na 8. mjestu što nije prikladno za nekoga poput Rijeke.

Sa novim trenerom očekuju se i nova pojačanja na Rujevici.

Tako se u posljednjih nekoliko dana mnogo piše o dolasku Marina iz Dinama, a danas je objavljena najnovija informacija kako će iz Dinama put Rijeke i stoperski par Emir Dilaver i Kévin Théophile-Catherine.

Ovom dvojcu uskoro ističe ugovor sa Dinamom, a u Maksimiru ne razmišljaju o produženju pa bi tako kao slobodni igrači već ove zime mogli nastupati u dresu Rijeke.

Pored pojačanja, Jakirović je najavio da će biti i nekoliko odlazaka, a među prvima spominje se ime Alena Halilovića koji nije pokazao apsolutno ništa od svog dolaska, iako je najavljen kao veliko pojačanje.

On je u dresu Rijeke ove sezone odigrao 11 utakmica, na kojima je uspio postići samo jedan gol što je poražavajuće za igrača koji je nekada igrao u Barceloni, zajedno sa Lionelom Messijem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link