Sportski direktor Samir Bekrić radi odličan posao: Željezničar od zime još jači, stiže pravi napadač

DOBAR POSAO PLAVIH

FOTO: NK OSIJEK

Fudbalski klub Željezničar za vikend je na stadionu Grbavica pred nešto više od 7500 gledatelja savladao Velež rezultatom 2:0. Strijelci golova bili su Joseph Amoah i Nedim Mekić.

Tako ekipa koju sa klupe vodi Edis Mulalić nastavlja sa dobrim rezultatima u domaćem prvenstvu, a trenutno stanje na tabeli to najbolje potvrđuje. Naime, Plavi su trenutno na 3. mjestu koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Sigurno da su ciljevi Željezničara uvijek na najvišem mogućem nivou zbog veličine kluba i sigurno da navijači unatoč svim problemima u klubu mogu biti itekako zadovoljni.

Mnogo su u posljednje vrijeme piše o potencijalnom dolasku Eldina Diglisića – strateškog partnera koji bi Željezničaru pomogao da stane na ‘zdrave’ noge.

I bez partnera Uprava Željezničara radi odličan posao, sve obaveze podmiruje na vrijeme, a atmosfera među igračima dugo dugo nije bila bolja. Tu možemo zasluge definitivno pripisati glavnom treneru Mulaliću koji je uspio na igrače prenijeti svoju ljubav prema Želji.

Također, treba pohvaliti i rad sportskog direktora Samira Bekrića koji je ovo ljeto doveo nekoliko sjajnih mladih igrača na Grbavicu. Tu prije svega mislimo na Josepha Amoaha i Santosa koji su protekle sezone igrali u Rudaru iz Prijedora.

Plavi bi u drugom dijelu sezone, odnosno na proljeće mogli biti još jači za nekoliko igrača, a među imenima koja se spominju kao potencijalna pojačanja jesu Armin Hodžić i Amer Hiroš.

Hodžić povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine trenutno je bez kluba, a prema dostupnim informacijama on nema ništa protiv povratka na Grbavicu gdje je i započeo svoju profesionalnu karijeru.

Pored Hodžića na Grbavicu bi mogao doći i Amer Hiroš. Sadašnji član Osijeka ne dobija baš previše šansi za igru u Hrvatskoj, pa bi dres Željezničara nosio kao posuđeni fudbaler. Treba napomenuti i da je Hiroš svoju karijeru započeo na Grbavici, kao i brojni drugi talentovani fudbaleri, tu prije svega mislimo na Edina Džeku.

Sigurno da bi dolaskom ove dvojice fudbalera Željezničar bio dosta, dosta jači i da bi se zasigurno napao trofej u Kupu Bosne i Hercegovine, koji također donosi mjesto u Europi.

Mogući sastav Željezničara od naredne polusezone:

Bender, Galić, Drina, Cocalić, Malić, Hodžić, Beća, Santos, Hiroš, Amoah i Armin Hodžić. Tu treba spomenuti i da bi sa klupe svoju šansu čekao Semir Štilić, koji je ponajbolji igrač M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link