Sprema se nova čistka na Koševu: Na izlaznim vratima Dizdarević, Tomašević ..

RASKID UGOVORA

FOTO: FK SARAJEVO

Fudbalski klub Sarajevo nije opravdao očekivanja svojih navijača u prvom dijelu sezone M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako je pred početak nove sezone u klub stiglo nekoliko ‘tada’ velikih pojačanja uz trenera Feđu Dudića rezultati nisu bili ni približno dobri. Tu je bilo čak i ispadanje u Kupu Bosne i Hercegovine od Čelika koji se takmiči u trećoj ligi.

Nakon te utakmice sada već bivši trener Feđa Dudić ponudio je ostavku koju su na kraju ljudi iz kluba na čelu sa Ismirom Mirvićem prihvatili.

Glavnu ulogu na neko vrijeme preuzeo je Emir Obuća koji je upisao 2 pobjede i 1 poraz.

No, ono što je sigurno jest da se i ove zime sprema velika čistka u svlačionici Bordo tabora. Prema posljednjim informacijama koje dolaze sa Koševa ekipu Sarajeva moglo bi napustiti čak 5 fudbalera.

Za sada je jasno da je među njima prvi Rijad Kobiljar koji je prije nekoliko dana i zvanično potpisao raskid ugovora sa klubom. Pored njega na izlaznim vratima su Belmin Dizdarević, Nemanja Tomašević, Rashid Abubakar i Dal Varešanović.

Ono što još uvijek nije poznato jest situacija sa Avdijom Vršajevićem koji je također došao na početku sezone kada je Sarajevo imalo dosta problema za ozljedama, i za kojeg se govorilo da će tu biti samo dok se Muhammed Musa ne oporavi od ozljede.

Definitivno navijači Sarajeva nisu zaslužili da gledaju ovakvo izdanje svojih ‘ljubimaca’ koji su jedni od najplaćenijih sportista u Bosni i Hercegovini.

Također, treba očekivati i da Bordo ekipu pojača nekoliko novih igrača koji bi dodatno povećali kvalitet ekipe koja će se od drugog dijela sezone konačno vratiti na stadion Koševo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link