Spremaju se velike promjene: Dinamo će europske utakmice igrati na Pampasu u Osijeku?

UEFA NA KRAJU ODLUČUJE

FOTO: STADION PAMPAS

Ostalo je još točno 10. kola do kraja sezone u SuperSport 1. HNL ..

Dinamo je uvjerljivo prvi sa 9 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Hajduka.

Ova prednost Dinama mogla je biti i veća da je modri sastav uspio ostvariti pozitivne rezultate na gostovanjima kod Šibenika i Istre.

Ipak, sastav koji sa klupe vodi Ante Čačić ove sezone ima dosta oscilacija kada je riječ o igri. Taku su modri svoju najbolju utakmicu definitivno odigrali upravo protiv Hajduka na Maksimiru.

Rezultat je na kraju glasio 4:0, a strijelci su bili Luka Ivanušec dva puta, te Martin Baturina i Arijan Ademi.

Upravo je Arijan Ademi glavna tema ovih dana u svim medijima.

Naime, Ademi je protiv Rijeke u zadnjem kolu odigrao i svoju posljednju utakmicu u dresu Dinama, nakon čega će u narednih nekoliko godina nastupati u Kini.

Navijači Dinama priredili su sjajan oproštaj od svoje možda i najveće legende u posljednjih nekoliko godina, pa je tako Ademi ispraćen sa Maksimira pred nešto više od 11 tisuća gledatelja.

Kako će Dinamo najvjerovatnije biti ponovno prvak, već sada se gleda gdje bi mogao igrati svoje europske utakmice s obzirom da stadion Maksimir možda neće više ispunjavati sve kriterije koje UEFA stavlja pred klubove.

FOTO: TPORTAL.HR

Svima je jasno poznato kakva je situacija sa legendarnim stadionom, za kojeg ima sve više i više pisanja da će uskoro otići u prošlost, i da će se uskoro početi graditi novi stadion kakav Dinamo svojim rezultatima zaslužuje.

No, pitanje je gdje bi Dinamo za to vrijeme igrao svoje utakmice (kvalifikacije za Ligu prvaka).

Prema posljednjim informacija to bi trebao biti novi stadion u Osijeku, odnosno Pampas.

Stadion koji je u završnoj fazi izgradnje mogao bi spremno dočekati kvalifikacije za Ligu prvaka gdje bi Modri bili nositelji, što je odlična stvar za nogomet u Hrvatskoj.

U to da bi stadion bio ispunjen do posljednjeg mjesta ne treba ni sumnjati s obzirom da ogromnu navijačku bazu modrog kluba u tom dijelu Hrvatske.

Naravno, još treba pričekati na konačni rasplet situacije u HNL-u, ali i oko završetka gradnje stadiona. Uvijek se isti mogu odužiti, pa da stadion Pampas ne bude gotov na vrijeme, kao što je ranije bio slučaj sa nekim drugim stadionima u Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link