Sramotno suđenje se nastavlja: Ante Čulina uništio Slaven Belupo u prvom poluvremenu

LOŠE ODLUKE

FOTO: MAXSPORT HRVATSKA

Hajduk na gostovanju u Koprivnici protiv Slaven Belupa vodi 2:0 na poluvremenu.

Golove za goste iz Splita postigli su Filip Krovinović i mladi Rokas Pukštas. No, ponovno su u prvome planu glavni sudac Ante Čulina i navijačka skupina Torcida.

Naime, tijekom prvog poluvremena došlo je do prekida utakmice na čak 20. minuta zbog toga što je Torcida nakon jednog sukoba na terenu pogodila stolicom pomoćnog sudca odmah do tribine.

Možda se taj događaj ne bi ni dogodio da je glavni sudac utakmice smirio situaciju na samom terenu dok je još bilo vrijeme. Naime, do napada Torcide na pomoćnog sudca došlo je nakon jednog sukoba između Solde i Livaje, nakon čega je kapiten gostiju dobio žuti karton.

To nije jedina situacija u kojoj se Čulina pokazao kao loš sudac.

Prva, možda i najvažnija odluka jest ona iz 12. minute kada je Krovinović na nedozvoljen način uzeo loptu domaćem igraču, a zatim sa nekih 18-19 metara sjajno pogodio. Glavni sudac u toj situaciji propustio je svirati očiti prekršaj igrača Hajduka.

Marko Livaja ponovno je odigrao poluvrijeme sa dosta prigovora, ali se Kolarić nije usudio pokazati žuti karton prilikom istih. To je napravio tek kada je kapiten ‘Bilih’ ušao u žestoku raspravu sa Vinkom Soldom, nekadašnjim igračem Dinama.

I posljednji trenutak je onaj pred kraj samog prvog poluvremena. Napadač Slaven Belupa – Arber Hoxha sjurio se prema golu gostiju nakon jedne greške Awaziema no u tome je ga zaustavio Dino Mikanović koji je u tom trenutku bio posljednji igrač Hajduka.

Ponovno glavni sudac Ante Čulina ne svira ništa, ne pregledava dodatno VAR te se igra sasvim mirno nastavlja dalje, kao da se ništa nije ni dogodilo. Jasno je bilo vidljivo da Mikanović gleda prema igraču a ne prema lopti, što je jasno definirano kao prekršaj uz crveni karton.

Sigurno da budućnost sudaca u Hrvatskoj nije blistava ukoliko je jedan od njih i ranije navedeni ‘gospodin u crnome’, koji se u svakoj utakmici ove sezone nije baš najbolje snašao, slučajnost ili ne, procijenite sami ..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link