Štimac brutalno o Hajduku: Neće biti prvaci još 17 godina, a ako nastave ovako prijeti im raspad

TEMA HAJDUK

FOTO: HANZA MEDIA

Igor Štimac svoje je gostovanje u podcastu Sportskih novosti počeo analizom svog posljednjeg trenerskog angažmana. Četiri je godine već izbornik Indije, bit će na toj funkciji do siječnja 2024., kada će tu reprezentaciju voditi na Azijskom kupu:

“Pet godina na toj poziciji je sasvim dovoljno. Bilo je to apsolutno pozitivno iskustvo u svakom pogledu, Indijcima je san izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu, ali realnost je sasvim drukčija. Ipak, postigao sam napredak s tom momčadi i mislim da bi ta ekipa danas sasvim solidno izgledala da se natječe, primjerice, u HNL-u, iako nema niti jednog igrača koji igra izvan domovine.” rekapitulirao je svoj izbornički mandat Štimac.

I najavio kako mu je želja da se nakon isteka ugovora vrati u Hrvatsku! Zemlju čijim nogometom već dugo vlada Dinamo, koji ipak nije uspio proći skupinu Ligu prvaka:

“To je realnost, Dinamo je sasvim dobro odradio posao u skupini. Smetaju me te kritike na račun Ante Čačića, njega se kritizira otkad sam ja u nogometu, a svugdje gdje je radio odradio je dobar posao. Baš svugdje! Možemo raspravljati je li u dijelu neke utakmice mogao igrati u drugačijem sustavu, je li koji put mogao ranije napraviti neke izmjene, ali to su sve detalji. Generalno, Ante je sve napravio kako treba. Rekao sam i Ćiri da nije u redu što ga se toliko kritizira, kao prvo nije kolegijalno, a drugo svi ti kritičari su u krivu.”

Njegov Hajduk posljednji je put prvak bio 2005. godine, kada je jedan od glavnih ljudi u klubu bio upravo Štimac.

“Ovako neće još 17 godina! Hajduk. to je danas Livaja. I jedino on. Ništa drugo. A tako ne možeš parirati Dinamu, ne može jedan čovjek vući baš sve. U momčadi nema pravog balansa, daleko je premalo mladih domaćih igrača. Pogledajte, osim Livaje, čiji je dolazak bio pun pogodak, tko je sve doveden – Lovre Kalinić koji je prečesto ozlijeđen, Nikola Kalinić koji je isto ozlijeđen, a prije toga nisu pronašli način kako da ga iskoriste na optimalan način, Krovinović kojem treba jedan pravi play ispred njega da bi do izražaja došle njegove jake strane. A tog playa nema. A domaćih mladića, osim Biuka, nigdje! Sve su ih rastjerali, a uvjeravam vas da je pravih talenata itekako bilo, kaže Štimac.”

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić prije nekoliko je dana obilježio dvije godine na čelu kluba. Kako njegov rad komentira Štimac?

“U omladinskom se pogonu ne radi dobro, ne otvaraju se vrata mladim talnetima, vrijednost Hajdukovih dionica na tržištu pada, a novac za transfere posuđen je iz privatnih izvora. Ne znamo, doduše, od koga točno, te posudbe neće se iskazati kao dug u bilanci, ali to je novac koji će Hajduk morati vratiti! A ako se ovako nastavi, dugovi bi mogli postati veći od temeljnog kapitala, a onda prijeti i – raspad! A sada više nema Grada Splita koji će spašavati stvar jer taj Grad više tog novca nema, niti bi građani Splita dopustili da se njihov novac opet troši na taj način.”

IZVOR: SPORTSKE NOVOSTI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link