Što se događa: Bolest je uništila Hajdukov travnjak, evo kada će biti spreman za utakmice?

PROBLEMI ZA HAJDUK

FOTO: HNK HAJDUK SPLIT

Travnjak na Poljudu je naglo došao u izuzetno loše stanje usprkos stalnom održavanju. Hajduku je portal Index.hr poslao službeni upit, a i iz odgovora su doznali da će travnjak biti servisiran krajem rujna, nakon što Bijeli na njemu odigraju domaće utakmice sa Slaven Belupom, Rijekom i Istrom. Odgovor prenosimo u cijelosti:

“Nakon iznenadnog pogoršanja travnjaka glavnog terena na Poljudu, HNK Hajduk je pozvao predstavnike izvođača radova tvrtke Rappo, zajedno s delegacijom HNS-a da se u najkraćem mogućem roku utvrde razlozi naglog propadanja travnjaka unatoč svakodnevnim zajedničkim uloženim naporima u samo održavanje.

Pregledom i posebnom analizom uzoraka u specijaliziranom laboratoriju iz Njemačke potvrđeno je kako se radi o izuzetno agresivnoj i brzoširećoj bolesti pod nazivom GLS (razvoju bolesti pogoduju visoke noćne temperature i velika vlažnost). Zbog specifičnih temperaturnih uvjeta, bolest se rapidno širi na travnjacima po cijeloj Europi (Njemačka, Francuska, Španjolska…).

U skladu s aktualnom situacijom, u tijeku su finalni dogovori oko aktivnosti kojima će se sanirati postojeće stanje travnjaka do početka reprezentativne pauze. Nakon prvenstvene utakmice s Istrom 1961 (17. rujna) pristupit će se kompletnom servisu travnjaka sukladno uputama izvođača koji bi trebao biti gotov do prvog idućeg službenog susreta na Poljudu. Podsjetimo, novi poljudski travnjak postavljen je u srpnju prošle godine u skladu s inicijalnim dogovorom te ugovorom koji je potpisan s Hrvatskim nogometnim savezom.”

Copy link