Traži se najbolje rješenje: Igrač Dinama debituje za reprezentaciju u Ligi nacija

NOVO IME VATRENIH

FOTO: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija danas igra utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Protivnik izabranicima Zlatka Dalića bit će ekipa Maroka, koja je najveće iznenađenje ovog turnira.

Sigurno da je pred nogometašima reprezentacije Hrvatske težak zadatak, ali svi navijači Vatrenih vjeruju da se može ponoviti uspjeh iz 98. godine kada je Hrvatska također osvojila treće mjesto.

No, već sada se mnogo priča o eventualnim promjenama u igračkom kadru reprezentacije. Naravno, sve najviše zanima situacija oko Luke Modrića, odnosno hoće li se najbolji igrač sa ovih prostora oprostiti od reprezentacije ili ne.

Također, mnogo se piše i o kritičnim pozicijima u reprezentaciji. Tu prije svega mislimo na poziciju desnog krila, a onda i o poziciji napadača.

Tako se danas piše o tome da će novo desno krilo Hrvatske nogometne reprezentacije biti Dario Špikić, mladi nogometaš Dinama koji je prvi dio sezone u Modrom dresu odigrao na visokom nivou.

Mnogi smatraju kako će Špikić u dresu Hrvatske reprezentacije debitovat već u lipnju 2023. godine kada Vatreni igraju završni turnir Lige nacija.

Dario Špikić je ove sezone u dresu Dinama upisao 28 utakmica, uz statistiku od 4 gola i 5 asistencija. 23-godišnji krilni nogometaš može igrati i na lijevoj i na desnoj strani, uz to, Ante Čačić trener Dinama u nekim utakmicama koristio je Špikića i kao desnog beka što je dodatni plus za mladog nogometaša.

Kada je riječ o poziciji napadača, tu se najviše spominje ime Petra Muse iz Benfice, ali također u nekim planovima Zlatka Dalića nalaze se i Dion Drena Beljo kao i Marin Ljubičić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link