Trenutno slobodan igrač: Željezničar zainteresovan za bivšeg kapitena Veleža?

ŠPEKULACIJE

FOTO: SPORTSPORT.BA

Fudbalski klub Željezničar trenutno prolazi kroz jednu fazu oporavka.

Tu naravno mislimo na financijsku situaciju kluba sa Grbavice koja je do januara ove godine bila iznimno loša.

Nakon toga u klub su ušli ljudi koji polako pokazuju da rade dobar posao, pa je tako Željezničar ovu godinu završio u financijskom plusu.

Naravno, i dalje najveći problem Upravi kluba stvara dug prema poreznoj upravi od nekih ranijih sezona.

Tako su najvatreniji navijači Željezničara, popularni Manijaci prije nekoliko dana potegnuli novu akciju prikupljanja novca. Nakon što bi se novac skupio. navijači, odnosno Manijaci postali bi i zvanično generalni sponzor kluba što je prvi primjer u svijetu sporta.

No, da se malo vratimo i na igrački kadar.

Plavi su prvi dio sezone završili na sjajnom 4. mjestu, iako je plasman možda mogao biti i bolji da su neke sudačke odluke otišle na stranu Željezničara.

Sportski direktor Samir Bekrić vrijedno radi na pronalasku novih pojačanja na određenim pozicijama gdje su Plavi imali najviše problema.

Tu prije svega mislimo na pozicije lijevog beka, veznog i napadača.

Tako se danas u medijima pojavilo ime Samira Radovca, koji je skoro potpisao sporazumni raskid ugovor sa fudbalskim klubom Velež.

Igrač koji je prošao omladinski pogon FK Sarajevo, i koji je nekoliko sezona nosio dres Bordo kluba trenutno je slobodan u izboru novog kluba. Spominjao se Radovac i ranije, kao novo pojačanje Plavih, dok je na klupi Željezničara još uvijek bio Amar Osim.

Sigurno da bi Radovac svojim iskustvom, a prije svega kvalitetom znatno doprinjeo igri Željezničara u nastavku sezone. Podsjećamo, Željezničar je aktivan i u Kupu Bosne i Hercegovine, gdje će u osmini finala igrati protiv Leotara na Grbavici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link