Tri velike promjene u sastavu: Ovo je prvih jedanaest Dinama za Spartu

DINAMO IDE NA POBJEDU

FOTO: PIXSELL

Gledamo li kraj jedne velike generacije ili ipak novi početak?

Jedno, naravno, ne isključuje drugo, no u nogometu su te dvije stvari često odvojeno.

Prvo moraš do kraja ‘tresnuti’, završiti jednu eru da bi onda započeo jednu drugu. Dinamo se trenutno nalazi tu negdje, između, na razmeđi starog i novog vijeka.

Dinamo večeras (20 sati) igra za ulazak u Europsku ligu, za natjecanje u kojemu je kao doma i plasman u koje bi značilo da Dinamo nastavlja sa starim navikama, da je još uvijek na istom europskom putu.

Ispadanje u Konferencijsku ligu bilo bi, ipak, razočaranje, korak unazad i simbolički kraj te jedne posebne momčadi, koja je još prošle zime, a posebno ovog ljeta, krenula na ozbiljni reset.

No, u svakom slučaju, s novim čovjekom za kormilom, sa Sergejem Jakirovićem, Dinamo jest zakoračio u nešto novo, nakon svih turbulencija tijekom zadnjih mjeseci, dramatičnog ispadanja u Ateni i zaostatkom za Hajdukom u HNL-u, Dinamo jest poljuljan.

A k tome i oslabljen. Otišao je nakon AEK-a Josip Šutalo, Dominik Livaković neće braniti protiv Sparte, jer odlazi u Fenerbahce, a Luka Ivanušec odigrat će protiv češkog prvaka, vjerojatno, svoju zadnju utakmcu za Dinamo.

Jednu od zadnjih, možda, i Bruno Petković. Došao je Jakirović u Maksimir svjestan da ga čeka izuzetno teška misija, da će morati istovremeno zidati novu momčad i ganjati Hajduk i rezultat u Europi, no, on je trener koji nikad nije bježao od izazova.

Dočekao je Dinamo, kaže da je spreman za sve što ga čeka. Vrijeme je za nove junake, malo je još ostalo onih iz te velike momčad, iako ta smjena generacija traje već neko vrijeme, baš je ova Sparta prava prilika za taj, novi početak, da dvoboji s Česima budu start, a ne kraj.

S Ivanom Nevistićem na vratima, možda s Lukom Stojkovićem u nekoj minutaži, s Martinom Baturinom kao jednim od glavnih igrača.

Kada je riječ o početnih jedanaest Dinama za ovu utakmicu, možemo očekivati nekoliko promjena u odnosu na meč u Ateni. Tako od prve minute vrlo vjerojatno počinje Ivan Nevistić, Dino Perić te Martin Baturina koji je zbog temperature propustio uzvratnu utakmicu protiv AEK-a.

Nevistić, Moharrami, Ristovski, Perić, Myhka, Mišić, Ljubičić, Špikić, Baturina, Ivanušec i Bruno Petković kao novi kapetan.

FOTO: SASTAV DINAMA (MOGUĆI)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link