Turski mediji o reprezentaciji Hrvatske: Imaju najboljeg golmana Svjetskog prvenstva, a Modrić je poput vina

UTAKMICE KVALIFIKACIJA

FOTO: EPA

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u Splitu, gdje će odigrati prvu utakmicu kvalifikacija za Euro 2024. u Njemačkoj.

Prvi protivnik izabranicima Zlatka Dalića bit će reprezentacija Walesa.

Walesu će ovo biti prvo okupljanje nakon Svjetskog prvenstva, i prvo okupljanje bez svog najboljeg igrača u povijesti Garetha Balea.

No, da se malo vratimo na reprezentaciju Hrvatske koja je još jedanput napravila veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu (3. mjesto).

Zlatko Dalić jutros je održao press konferenciju na kojoj je govorio o svemu što očekuje reprezentaciju, a sve novinare je naravno zanimalo stanje sa ozljeđenim igračima, ali i igračima koji u svojim klubovima nisu prva opcija.

Tako je izbornik Dalić rekao novinarima da će Bruno Petković ipak doći na okupljanje, a onda će se zajedno sa medicinskim timom reprezentacije odlučiti hoće li biti u konkurenciji za dvije utakmice.

Kada kažemo dvije utakmice, tu mislimo i na utakmicu Hrvatske sa Turskom u Turskoj.

Tamošnji mediji već su se uveliko raspisali o reprezentaciji Hrvatske, odnosno o uspjesima ali i individualnim kvalitetama igrača.

FOTO: GETTY IMAGES

Tako je Dominik Livaković, prvi golman Hrvatske reprezentacije i član Dinama proglašen najboljim golmanom Svjetskom prvenstva, dok za Modrića kažu da je poput vina, što stariji to bolji.

Turski mediji također navode da je snaga Hrvatske nogometne reprezentacije u zajedništvu, odnosno da nema igrača koji ciljano gledaju samo individualni uspjeh, nego da su svi fokusirani na uspjeh kolektiva.

Kao jedinu manu vide lošu formu nekih od najvažnijih igrača poput Marcela Brozovića, Ivana Perišića, ali i Joška Gvardiola za kojeg se naravno može reći da ne briljira u ovome trenutku kao ni ostatak ekipe RB Leipziga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link