Preokret u Hajduku: Nikoličius odlazi, a na njegovo mjesto dolazi Nenad Bjelica?

SPORTSKI DIREKTOR

FOTO: OCDN.EU

Ekipa Hajduka trenutno se priprema za nastavak prvenstva koje počinje naredni mjesec, kada će na Poljudu gostovat Šibenik.

Dosta toga se dešava tijekom ove zimske stanke, a naravno najviše priča je o potencijalnim pojačanjima Hajduka.

Naravno, ima i razgovora o izlaznim transferima.

Tu prije svega mislimo na Stipu Biuka, za kojeg je Hajduk jučer odbio ponudu od 5,2 milijuna eura. Pored Biuka, danas je i službeno potvrđen transfer Marina Ljubičića u LASK.

Splitski klub bi za taj transfer trebao zaraditi negdje između 2,5 i 3 milijuna eura uz 10% od narednog transfera.

I prije početka priprema dosta se pričalo o tome tko bi mogao biti novi trener Hajduka s obzirom da sadašnji Mislav Karoglan nije imao potpuno povjerenje Uprave ali i navijača.

Čini se ipak da će mladi stručnjak ostati i dalje na klupi Bilih, ali da bi se smjena mogla dogoditi na poziciji sportskog direktora.

Kako pišu pojedini portali iz Dalmacije, sadašnji sportski direktor Hajduka – Mindaugas Nikoličius dobio je bogatu ponudu iz Engleske, gdje bi također obnašao poziciju kao u Hajduku.

Nije točno poznato o kojem se klubu radi, ali prema posljednjim špekulacijama riječ je o Watfordu, klubu kojeg trenutno vodi Slaven Bilić, nekadašnji igrač Hajduka.

Naravno, Uprava Hajduka ne smije sjediti skrštenih ruku, pa je tako predsjednik Lukša Jakobušić odmah potegao pitanje novog sportskog direktora.

Među imenima koja se najviše spominju jest i Nenad Bjelica. Bivši trener Dinama i Osijeka, koji je trenutno slobodan u izboru novog kluba.

Spominjao se Bjelica i kao potencijalno novi trener Hajduka, no ta vijest je ostala samo na špekulacijama. Pored Hajduka, za usluge nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske zainteresovani su i iz Saveza Poljske, gdje se Bjelici nudi mjesto izbornika tamošnje A reprezentacije.

Podsjećamo, Nenad Bjelica ima iskustva na pozicijama sportskog direktora, s obzirom da je tu funkciju vodio i u Dinamu, ali u Osijeku, gdje je imao posljednji angažman prije sporazumnog raskida ugovora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link