Velike pogreške Ante Čulina: Kazneni udarac trebao biti ponovljen, VAR nije reagirao

LOŠA ODLUKA SUDCA

FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Veoma zanimljiva i interesantna utakmica igra se večeras u Koprivnici gdje je Hajduk na poluvremenu vodio 2:0 golovima Filipa Krovinovića i Rokasa Pukštasa.

No, domaći sastav uspio se vratiti i sada je rezultat 2:2.

Ali i ovoga puta u glavnoj ulozi jesu sudci, odnosno glavni sudac Ante Čulina koji izgleda potpuno izgubljeno na terenu. Prvo se dogodio veliki prekid tijekom prvog poluvremena zbog problema između pomoćnog sudca i Torcide.

Tu je Marko Livaja smirivao gostujuće navijače koji su pogodili stolicom pomoćnika do tribine. Utakmica je ipak nastavljena, a Kolarić je i u drugom poluvremenu nastavio sa lošim ili možemo reći dosta diskutabilnim odlukama.

Naime, nakon jednog sasvim normalnog duela između Simića i Crnca odlučio je pokazati na jedanaest metara, odnosno dosuditi kazneni udarac za Slaven Belupo.

FOTO: MAXSPORT HRVATSKA

Kontakta je bilo, ali pitanje koliko, i je li dovoljan za najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je Ivan Krstanović koji tako nastavlja zabijati u domaćem prvenstvu i u 39. godini života.

Prema svim pravilima taj kazneni udarac je trebao biti ponovljen ili poništen s obzirom da su igrači Slaven Belupa utrčali u 16. metara prije nego je Krstanović uputio loptu prema golu Hajduka. To glavni sudac, ali ni njegovi pomoćni (ponovno pomoćnik do tribine) nisu vidjeli, odnosno nisu ispravno reagirali.

Sigurno da će i nakon ove utakmice kako domaći tako i gostujući klub imati dosta prigovora na suđenje Ante Čulina koji se baš ne snalazi najbolje na terenima HNL-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link