Velike promjene u sastavu: Utakmicu sa Kanadom počinju Šutalo, Oršić i Marko Livaja

VELIKE PROMJENE

FOTO: EPA – CHRISTIAN BRUNA

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će 2. kolo Svjetskog prvenstva u nedjelju protiv reprezentacije Kanade.

Sigurno da je ispred Vatrenih vrlo težak zadatak s obzirom na sve što smo vidjeli od Kanade u utakmici sa Belgijom, u kojoj su na kraju ipak poraženi rezultatom 1:0.

Odlična ekipa, sa nekoliko odličnih pojedinaca koji u svakom trenutku mogu napraviti šansu i ugroziti gol protivnika. Tako su igrači Kanade u utakmici sa Belgijom imali čak 27 udaraca na gol, uz promašeni kazneni udarac.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je određene promjene za ovu utakmicu, a tu se prije svega misli na promjene u napadu gdje je protiv Maroka bio Andrej Kramarić.

Kako smo uspjeli saznati, Dalić zajedno sa svojim pomočnicima želi dobiti na brzini prema naprijed, odnosno po bokovima pa bi tako utakmicu sa Kanadom trebali započeti Ivan Peršić, ali i Mislav Oršić.

Uz to, dogodit će se i promjena u zadnjoj liniji gdje bi umjesto Dejana Lovrena trebao nastupati Josip Šutalo pomoću kojeg bi se lopta što brže prebacivala prema naprijed. Uz to, Šutalo je mlađi, i brži od Lovrena, koji bi se vjerovatno teško borio sa napadačima Kanade kada je u pitanju trka.

Uz Josipa Šutala i Mislava Oršića, novo ime u prvih jedanaest trebao bi biti Marko Livaja, napadač Hajduka koji iza sebe ima još jednu odličnu polusezonu. Livaja je igrač koji nogomet ima u malome prstu, i u jednom potezu može odlučiti utakmicu.

Možemo slobodno reći da Hrvatskoj u ovoj utakmici igra samo pobjeda, i da se ne smije dozvolit prosipanje bodova kao protiv Maroka, gdje izabranici Zlatka Dalića osim jedne šanse Nikole Vlašića nisu napravili apsolutno ništa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link