Veliki problemi sa Srbiju: Otpao ponajbolji napadač, ali zamjene zasigurno ima!

TEŠKA POVREDA

FOTO: SPORTAL

Reprezentacija Srbije sinoć je u 1. kolu Svjetskog prvenstva poražena od Brazila rezultatom 2:0.

Utakmicu u kojoj izabranici Dragana Stojkovića nisu napravili mnogo toga, otišla je na stranu Brazila koji važi za jednog od najvećih favorita za osvajanje ovog prvenstva.

Probleme izborniku Srbije predstavljale su i neke ozljede, poput one Filipa Kostića, ali i Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Oni prema riječima Stojkovića na ovo Svjetsko nisu došli 100% spremni i to je jedan od razloga loše igre protiv Brazila.

Dan nakon utakmice, pojavile su se nove vijesti u medijima. Naime, kako nezvanično saznajemo, drugu utakmicu protiv Kameruna propustit će Aleksandar Mitrović – jedan od najboljih napadača ovoga prvenstva.

On je protiv Brazila dobio udarac, odnosno gaženje po stopalu i prema svim informacijama propustit će narednu utakmicu, a nije isključeno da propusti i onu posljednju protiv Švicarske.

Sigurno da bi ovo bio veliki udarac za Srbiju, zbog svega što Mitrović donosi reprezentaciji prema naprijed, ali i kompletno karakterno koliko je bitan za atmosferu u ekipi koja je malo poljuljana nakon loše utakmice protiv Brazila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link