“Vjerujem da bi svaki igrač u ovoj ligi trenutno volio da bude igrač GOŠK-a.”

NAJBOLJI STRIJELAC LIGE

FOTO: SPORTSPORT.BA

Iako je reprezentativna stanka u Premijer ligi BiH, isto to ne važi za Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Pitanje putnika u viši rang već sada je skoro pa gotovo. Ekipa GOŠK-a koju sa klupe vodi Denis Ćorić trenutno ima 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Zvijezdu iz Gradačca.

Najbolji strijelac Prve lige Federacije BiH također dolazi iz GOŠK-a. 24-godišnji Nihad Šero u dosadašnjem dijelu sezonu postigao je 13 golova, a upravo je on u nastavku govorio za portal arena-maxx.

Na početku razgovora dotaknuli smo se svih trenutnih dešavanja u GOŠK-u, odnosno o samoj atmosferi, i što je zapravo ključ svih ovih dobrih rezultata kluba iz Gabele.

“Rezultati u GOŠK-u su nevjerojatni. Vjerujem da bi svaki igrač u ovoj ligi trenutno volio da bude igrač našeg kluba. Atmosfera je zaista na veoma zavidnom nivou, kako na terenu, tako i van njega. I mislim da je to jedan od ‘sastojaka’ za ovakve rezultate. Naravno, uz želju za pobjedom iz utakmice u utakmicu.”

Kao što smo ranije i napisali, ekipa GOŠK-a iz Gabele trenutno je uvjerljivo prva, te će od naredne sezone najvjerojatnije igrati u M:TEL Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

“Sigurno da je 20 bodova prednosti velika razlika, ali mi ne mislimo i ne gledamo to tako. Još je posla pred nama, idemo iz utakmicu u utakmicu, bez opuštanja.”

Prvi strijelac lige Nihad Šero u ekipu GOŠK-a stigao je pred početak ove sezone, nakon epizode u Goraždu. Dosta stvari se poklopilo, nakon čega je Šero počeo pokazivati kvalitet koji posjeduje.

“Osjećaj je trenutno odličan. Težim iz utakmice u utakmicu da budem što bolji i da šanse koje imam realizujem u što većem postotku. Naravno želio bih se zahvaliti i svojim suigračima jer bez njih ne bi bio ovdje gdje jesam sada. Tako da, mogu reći da sam zadovoljan ali može to još bolje.”

Naravno igre najboljeg igrača GOŠK-a ove sezone nisu prošle ne zapaženo, pa tako za ovog 24-godišnjeg napadača već sada ima mnogo upita o nastavku karijere. No, on kako kaže još uvijek ne razmišlja o transferu, bitno je da GOŠK-u ide dobro, i da se posao u Gabeli privede kraju.

“Bilo je poziva ove zime, ali ne. Trenutno sam fokusiran samo na GOŠK. Ovdje se osjećam super, odlično, tako da na zimu nisam ni razmišljao o promjeni sredine. Čekamo ljeto, pa možda se bude nešto više znalo.”

Pored GOŠK-a iz Gabele, Nihad Šero je u svojoj karijeri nastupao još i za FK Goražde, Jedinstvo Bihać, Simm-Bau, FK Bylis, NK Travnik i Bosnu Visoko gdje je i započeo svoju karijeru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link