Željezničar dočekuje Slogu: Ovo je sastav koji će Edis Mulalić danas izvesti pred domaće navijače

UTAKMICA NA GRBAVICI

FOTO: FKZELJEZNICAR.BA

Fudbalski klub Željezničar danas dočekuje Slogu Meridian na svom stadionu.

Stadion Grbavica i ovog puta trebala bi biti dobro ispunjena, s obzirom da su iz Željezničara ovog tjedna dosta najavljivali i pozivali navijače na ovu utakmicu.

Možemo reći i jedna od bitnijih utakmica ove sezone za Željezničar s obzirom da su Plavi u velikoj borbi za mjesta koja vode u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Ono što može radovati trenera Edisa Mulalića jest poprilično dobra forma njegovih igrača, pa je tako Željezničar u ovom drugom dijelu sezone na 7 utakmica, upisao 5 pobjeda, 1 remi i 1 poraz.

Ipak, pred ovu utakmicu Mulalić je imao određenih problema kada je riječ o početnom sastavu.

Prema svemu sudeći na gol se vraća Josip Bender, nakon što je mladi golman Vedad Muftić prerpio povredu na posljednjem treningu Plavih.

Uz to, treba dodati da bi se i zbog pravila U-21 u sastav trebao vratit i Amar Drina koji će zamjeniti na stoperskoj poziciji Aleksandra Kosorića.

Promjena bi se mogla dogoditi i na lijevome beku, gdje ulogu pojačanja još uvijek nije opravdao Irfan Jašarević, a njega bi na tom mjestu sutra trebao zamjeniti Benjamin Šehić.

Igrač koji je ponikao u školi fudbala na Grbavici, i koji je u posljednjoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine postigao gol za pobjedu Željezničara protiv Zvijezde iz Gradačca.

Trojac iza glavnog napadača ponovno bi trebali činiti Santos, Štilić i Andrija Drljo, dok ime glavnog napadača još uvijek sigurno.

Tu su među prvim kandidatima Sulejman Krpić, ali i Armin Hodžić koji je i započeo posljednju utakmicu protiv Zvijezde. Ipak, možemo očekivati da Mulalić pred domaćim navijačima ne miksa previše, i da od prve minute starta Krpić koji je u dosta boljoj fizičkoj spremni nego Hodžić.

Uz to, treba dodati i da pravo nastupa na ovoj utakmici nema Nedim Mekić, a njega će u ovoj utakmici zamjeniti Dženis Beganović.

Mogući sastav Željezničara danas:

Bender, Galić, Drina, Cocalić, Šehić, Hodžić, Beganović, Drljo, Štilić, Santos, Krpić.

Utakmica na Grbavici počinje od 15 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copy link